Sociální práce s pozůstalými v hospicové péči - Sokolová, Renata (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce má název Sociální práce s pozůstalými v hospicové péči. Tato práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je rozložená do tří kapitol. První kapitola se zabývá fázemi umírání podle psycholožky Kübler-Rossové, rodinnými příslušníky, potřebami rodiny a umírajících, smrtí a reakcí pozůstalých, truchlením a zármutkem. Druhá kapitola popisuje služby pro pozůstalé, poradenství pro pozůstalé a jeho průběh. Třetí kapitola je zaměřena na hlavní myšlenky hospice, formy hospicové péče, kritérium pro přijetí, možnosti hospice a v neposlední řadě i na paliativní péči. Praktická část má pouze jednu kapitolu a to je výzkumné šetření v hospicích. Za tímto účelem jsem vyhotovila dotazníky týkající se dané problematiky, na které poté odpovídali pracovníci hospiců.
Social work with bereaved clients in hospice care
Keywords: pozůstalý; poradenství; hospic; paliativní péče; survivor; consultancy; hospice; palliative care