Mikrobiómy krvsajúcich členovcov z púštnych oblastí Spojených štátov amerických. - Farmadin, Natália (Jihočeská univerzita, 2023)
Moja diplomová práca je založená na pochopení kontextu mikrobiómov severoamerických triatom, ktoré sú vektormi Chagasovej nemoci. Pozerala som sa na ekologický aj evolučný vplyv na mikrobiomy symparicky žijúcich členovcov :mäkké kliešte O. turicata, triatomy, dravé ploštice čeľade Reduviidae v porovnaní s mikrobiómom prostredia a primárnym hostiteľom. Mikrobiómy triatom sú pravdepodobne ovplyvnené prostredím i hostiteľom (jeho kožným mikrobiómom a patogénmi v krvi).
Microbiomes of blood-feeding arthropods from american deserts.
Keywords: mikrobiom; triatomy; mäkké kliešte; dravé ploštice; microbiome; kissing bug; soft ticks; assassin bugs