Tematické a účelové mapy - Mašková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce popisuje tematické a účelové mapy. V úvodní části jsou uvedeny základní definice z kartografie. Dále práce charakterizuje tematické a účelové mapy a rozdíly mezi nimi. Následující část se zabývá členěním map. Práce také zahrnuje kapitolu o obsahu a náplni tematických map a rozebírá jejich kompozici. Zvláštní pozornost je věnována kartografickým vyjadřovacím prostředkům. Závěrečná část obsahuje ukázky map a hodnocení.
Thematic and purpose maps
Keywords: tematická mapa; účelová mapa; obsah mapy; kompoziční prvky; kartografické znaky; thematic map; purpose map; maps content; compositional elements; cartographic symbols