Kroužky pro děti v mateřské škole z pohledu rodičů a učitelů - Pruknerová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je zjistit informace o kroužcích pro děti v mateřských školách. Tato práce zahrnuje odpovědi na tyto otázky: Jaké kroužky mateřské školy v současné době dětem nabízejí? Jak jsou organizované? Jaké děti je především navštěvují (pohlaví, věk)? Jaký je názor rodičů a učitelů na kroužky v jejich mateřské škole. Co od kroužků rodiče a pedagogové očekávají? A do jaké míry je jejich očekávání naplněno? Teoretické část se zabývá charakteristikou předškolního vzdělávání a mateřskými školami, problematikou kroužků, specifickým vývojem předškolního období a charakteristikou předškolního věku. V praktické části práce je provedeno výzkumné šetření smíšeného typu, využito je dotazníků pro rodiče a předškolní pedagogy a pozorování dětí při kroužcích a rozhovor s vedoucí učitelkou mateřské školy.
Children's Clubs in Kindergarten from a Perspective of Parents and Teachers
Keywords: Kroužky; předškolní dítě; mateřská škola; rodiče; předškolní pedagogové; hobby groups; pre school child; kindergarten; parents; preschool educators