K pravopisnému učivu na druhém stupni ZŠ - Dubová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce je výuka pravopisu na druhém stupni základních škol. Práce bude rozdělena na teoretickou a praktickou část, jejímž cílem je zjistit současný stav pravopisných znalostí žáků základních škol. Teoretická část bude věnována vybraným pravopisným příručkám, historii, vývoji a dělení českého pravopisu. Součástí teoretické části bude pojednání o výuce pravopisu na druhém stupni základních škol. Kapitoly se budou věnovat učivu v jednotlivých ročnících druhého stupně, na základě RVP a učebnic, které žáci používají. Praktická část bude založena na analýze pravopisných cvičení, která budou vypracována žáky 2. stupně ZŠ. Na základě vyhodnocení cvičení budou popsány nejčastější pravopisné chyby, kterých se žáci dopouštějí.
The grammar exercises at the 2nd level of a primary school education
Keywords: pravopis; český jazyk; pravopisná cvičení; pravopisné učivo; pravopisné chyby; spelling; Czech language; orthographical exercises; orthographical curriculum; spelling mistakes