Sociální práce s drogově závislými a jejich rodinami - Bělohoubková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá důsledky drogové závislosti pro uživatele samotného i jeho rodinu. Na začátku vysvětluji pojem závislost, a jak se závislost projevuje. Dále popisuji důsledky drogové závislosti v různých sférách života uživatele. Neméně podstatnou část jsem věnovala popisu rodiny a ovlivnění jednotlivých členů závislostí člena jiného. V závěru práce se věnuji formě pomoci blízkým uživatele drog. Vycházela jsem z odborných článků a publikací.
Social work with drug addicts and their families
Keywords: Klíčová slova: drogy; závislost; uživatel drog; rodina; důsledky; Key words: drugs; addiction; drug taker; family; results