Dvojí varianta popisu v historické beletrii: Jirásek - Čech - Králíková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je rozbor popisné složky v díle Proti všem od Aloise Jiráska. Na popis je nejprve nahlíženo z hlediska teorie, tzn. stylistická analýza díla. Stylistická analýza zároveň uvede následující kapitolu, kterou je náhled na poetickou složku jazyka. Podstatnou část práce utváří zacházení s prostorem jako takovým a tvorba popisu míst, osob a předmětů. Součástí práce je také celkové zmapování popisné složky v díle.
Two variants of literary description: Jirásek - Čech
Keywords: rozbor; Alois Jirásek; poetická složka; analysis; Alois Jirásek; poetic aspect