Prevence úrazů u pacientů ve zdravotnických zařízeních - Kubátová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce se zabývá prevencí úrazů u pacientů ve zdravotnických zařízeních, a přestože se jednotlivá zařízení snaží o zajištění bezpečného prostředí, stále se během ošetřovatelské praxe setkáme s úrazy pacientů, které jsou nejčastěji způsobeny pádem pacienta, vznikem požáru během hospitalizace a poraněním elektrickým proudem. Výzkumné šetření ukázalo, že se sestry ve zdravotnických zařízeních touto prevencí zabývají, ale také vyšly najevo nedostatky, jako například nedostatečné znalosti sester v přehodnocování rizika pádu pacienta a v údajích, které by měl obsahovat formulář o mimořádné události.
Prevention of injuries of patients in health facilities
Keywords: Klíčová slova: prevence úrazů; pacient; mimořádná událost; kvalita péče; Key words: prevention of injuries; patient; extraordinary event; quality of care