Zátěžové faktory v praxi pracovníka v sociálních službách se seniory - Kašparová, Julie (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se věnuje popisu nejvýznamnějších zátěžových faktorů u pracovníků v sociálních službách v sociální práci se seniory. Teoretická část představuje praxi v terénní osobní asistenci a pobytových sociálních službách a shrnuje možné zátěžové faktory v těchto dvou oblastech. Praktická část identifikuje nejnáročnější momenty a situace u pracovníků v sociálních službách v obou sférách. Základem práce je tedy senior, pracovník v sociálních službách a zátěžové faktory vznikající při jeho práci se seniory.
Stress factors in the practice of a worker in social services for seniors
Keywords: zátěžové faktory; pracovník v sociálních službách; sociální práce; senior; stress factors; social services worker; social work; senior