Zásoby v účetnictví - Žáčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je zhodnotit evidenci, účtování a oceňování zásob, z tohoto hlediska analyzovat zásoby v konkrétní účetní jednotce a předložit možné návrhy a opatření.Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zaměřuje na získání teoretických znalostí z oblasti zásob. Druhá část je pak zaměřena na aplikaci těchto znalostí v praxi.
Stocks in Accounting
Keywords: zásoby; evidence zásob; FIFO; aritmetický průměr; metoda A; metoda B; stocks; short-term assets; ways of stocks evaluating; FIFO; arithmetical mean