Orgány družstva a jejich působnost - Svatková, Ivana (Jihočeská univerzita, 2010)
Záměrem této bakalářské práce, bylo analyzovat orgány družstva ve sledovaných družstvech, odhalit specifické orgány družstva, charakteristikovat postavení, působnost a vzájemné vztahy jednotlivých orgánů a posoudit možnosti stanov při úpravě orgánů. Na základě zjištění pak navrhnout úpravy ve struktuře orgánů vybraných družstev. Analyzována byla čtyři družstva- Stavební bytové družstvo České Budějovice, Družstvo vlastníků bytů Hluboká nad Vltavou, Výrobní družstvo JIHOKOV, Zemědělské obchodní družstvo Olešník.
Cooperative authorities (bodies) and spheres of action
Keywords: družstvo; orgány družstva; členská schůze; představenstvo; kontrolní komise; cooperative; cooperative authorities; member´s meeting; cooperative board; controlor commission