Destinační management v regionu Střední Morava - Huterová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou destinačního managementu v turistickém regionu Střední Morava. Tento systém řízení, který v západních evropských zemích funguje více než 50 let, se v České republice začíná postupně také uplatňovat. Cílem diplomové práce bylo analyzovat aktivity organizace destinačního managementu Střední Morava - Sdružení cestovního ruchu. Na základě zhodnocení navrhnout případné změny tak, aby z destinace Střední Morava vznikla silná konkurenčně schopná jednotka založená na kooperaci a koordinaci zainteresovaných subjektů cestovního ruchu.
The destination management in the region Central Moravia
Keywords: Destinace; management destinace; marketing destinace; organizace destinačního managementu; kooperace; koordinace; řízení cestovního ruchu v destinaci; aktivity organizace destinačního managementu.; Destination; destination managing; destination marketing; cooperation; coordination; managing tourism in destination; destination managements activities.