Metabolický profil dojnic ve vybraném chovu holštýnského skotu - Kaňka, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2013)
Výživa dojnic v období stání na sucho je pro zemědělce klíčovou částí při chovu dojného skotu. V tomto období je důležité zvolit optimální krmnou dávku, tak aby kryla záchovnou potřebu krávy i plodu a proto bylo cílem mé bakalářské práce zhodnocení účinku dvou odlišných způsobů krmení krav stojících na sucho, a to fázové výživy, jenž se běžně využívá a výživy na bázi jednotné krmné dávky po celou dobu stání na sucho, na vybrané ukazatele metabolického profilového testu, užitkovost v průběhu laktace a z ekonomického hlediska.
Metabolic profile of dairy cows in the selected breeding Holstein cattle
Keywords: stání na sucho; metaboliký profil; standing on dry; metabolic profile