Blanokřídlí jako modelová skupina pro environmentální výchovu v mateřské škole - Sudová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá hmyzem jako modelovou skupinou v environmentální výchově v mateřské škole, a to zejména hmyzem blanokřídlým. Cílem bakalářské práce je zjistit, jakým způsobem se v mateřských školách pracuje s tématy souvisejícími s blanokřídlým hmyzem, a zda a jak může být řád blanokřídlý využit v environmentální výchově. Na základě těchto zjištění bude vypracován program pro žáky mateřských škol, který je blíže s blanokřídlým hmyzem seznámí a dále bude ověřena a diskutována účinnost tohoto programu.
Hymenoptera as a Model Taxon in the Environmental Education at Kindergarten
Keywords: mateřská škola; environmentální výchova; hmyz; blanokřídlí; vzdělávací nabídka; kindergarten; environmental education; insect; hymenopterous insect; education offer