Vybrané aspekty ekologie městských šelem - Grausamová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
První část této práce je literární rešerše na dané téma. Druhá část je zaměřena na habitatové preference šelem v městském prostředí. Užitím metody pachových stanic byla studována distrubuce savčích predátorů v Českých Budějovicích a jejich habitatové preference.
The selected aspects of urban carnivore ecology
Keywords: město; šelmy; pachové stanice; habitatové preference; distribuce; urban; carnivore; scent stations; habitat preferences; distribution