Příjem potravy ploticí obecnou (Rutilus rutilus) v období tření - Šampalík, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem diplomové práce je potvrzení hypotézy, že se struktura potravy přijaté adultní ploticí obecnou významně mění v závislosti na nástupu a ukončení období tření. Aby byl splněn takto stanovený hlavní cíl diplomové práce, bylo nutné provést praktický experiment. Tato sledování byla realizována na Brněnské přehradě a nádrži Hamry v letech 2008 a 2009. Následně byla prostřednictvím standardních postupů a metod (nepřímá metoda složení potravy, frekvence výskytu potravy, index naplnění, index převahy a gonadosomatický index) provedena analýza obsahu trávicího traktu.
Food Intake of Roach (Rutilus rutilus) During the Spawning Season
Keywords: analýza potravy; období tření; plotice obecná; příjem potravy; gut contents analyses; spawning season; roach; food intake