Pojistná ochrana v případě trvalých následků nemoci nebo úrazu - Havlasová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bylo provést analýzu nabídky produktů úrazového pojištění z hlediska potencionálních žadatelů o pojištění a zároveň nalézt vhodnou kombinaci tohoto pojištění s invalidním důchodem. V práci jsou detailně popsány čtyři nejlepší produkty na českém pojistném trhu, produkt Perspektiva 7BN od pojišťovny Kooperativa, a.s., VIG, produkt Flexi od Pojišťovny České spořitelny, a.s. VIG, produkt Benefit a Genio od Generali Pojišťovny, a.s. Dále byla provedena simulace aplikovaná na jednotlivé produkty. Pokud se klient bude této simulace držet, bude vždy dobře pojištěn. V neposlední řade pomocí metod vícekriteriálního hodnocení (metoda pořadí, bodovací metoda, metoda WSA a metoda TOPSIS) byl vybrán nejlepší produkt pro potencionálního žadatele. Na základě porovnání metod vícekriteriálního hodnocení je potencionálnímu žadateli o pojištění doporučen výběr produktu Perspektiva 7BN nabízený pojišťovnou Kooperativa. Tento produkt ve všech aplikovaných metodách vyšel nejoptimálněji.
Insurance protection of permanent health consequences caused by illness or in case of injury
Keywords: Analýza pojistných produktů; metody vícekriteriálního rozhodování; životní pojištění; neživotní pojištění; úrazové pojištění; invalidní důchody v ČR; Analysis of insured products; multi-criteria methods; life insurance; property-casualty insurance; accidental injury insurance; disability pension in the Czech Republic