Soubor map Jihočeského kraje ze sčítání lidu 2001 (věková a vzdělanostní struktura obyvatelstva) - Klímová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
ANOTACE Diplomová práce se zabývá zpracováním věkové a vzdělanostní struktury obyvatelstva Jihočeského kraje ze sčítání lidu 2001 do souborů map. Nejprve se zaměřuje na problematiku GIS, kartografických vyjadřovacích prostředků a interpretaci údajů o věkové a vzdělaností struktuře. Diplomová práce analyzuje strukturu obyvatelstva Jihočeského kraje ze SLDB 2001. Dále práce obsahuje kapitolu s návrhem mapových listů a návrhem kartografických vyjadřovacích prostředků. Následují výstupy mapových listů s použitím GIS a komentáře k jednotlivým mapám.
Collection of maps of Southern Bohemia region based on the 2001 population census (age and education structure of population)
Keywords: Sčítání lidu; věková struktura; vzdělanostní struktura; soubory map; GIS; census; age strukture of population; education structure of population; collection of maps; GIS