Hospodaření neziskové organizace - Linhart, David (Jihočeská univerzita, 2007)
Předmětem diplomové práce ''Hospodaření neziskové organizace'' je analýza a zhodnocení aktuálních finančních možností neziskových organizací. První část se věnuje teoretickému základu, rozboru finančního potenciálu a hospodaření příspěvkových organizací. Vyzdvihuje jejich nejdůležitější specifika (příspěvek na provoz a na investice od zřizovatele). Druhá část se zaměřuje na hospodaření konkrétní organizace a zhodnocení skutečného stavu a teoretických předpokladů.
MANAGEMENT OF NON PROFIT ASSOCIATION
Keywords: Neziskový sektor; nezisková organizace; financování; fundraising.; Non-profit sector; non profit association; financing; fundraising.