Právní dispozice s obchodním podílem v s.r.o. - Hronová, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)
V mé bakalářské práci se zaměřuji na právní dispozice s obchodním podílem v s.r.o. a porovnání této úpravy s členským státem Evropské unie a to se Slovenskou republikou. Cílem mé bakalářské práce je popsat a analyzovat úpravu obchodního podílu ve společenských smlouvách a zakladatelských listinách společností s ručením omezeným.
Legal principles relating to commercial shares in Ltd.
Keywords: právní dispozice s obchodním podílem v s.r.o.; obchodní podíl; společnost s ručením omezeným; převod obchodního podílu; přechod obchodního podílu; zastavení obchodního podílu; společenská smlouva; zakladatelská listina; analýza; obchodní zákoník; legal principles relating to commercial shares in Ltd.; trade shares; limited liability company; transfer of trade share; shift of trade share; stopping of trade share; partnership contract; trust instrument; analysis; commercial code