Volný čas předškolních dětí s rodiči - Cepáková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem společného času rodičů a dětí předškolního věku. Cílem práce je zmapovat množství i způsob trávení společného času rodičů a dětí a zároveň zjistit, jakým způsobem jejich společný čas ovlivnila koronavirová pandemie. V první části jsou zpracována teoretická východiska týkající se problematiky rodiny, vývojových specifik předškolního dítěte a také charakteristiky společného času rodičů a dětí. Praktická část obsahuje kvantitativní výzkum ve formě dotazníků a kvalitativní výzkum ve formě polostrukturovaných rozhovorů s rodiči předškolních dětí. Koronavirová pandemie některé rodiny ovlivnila jak v množství společného času, tak v preferencích určitých společných aktivit. Celkově pandemie přinesla řadu pozitivních i negativních změn.
Leisure time of pre-school aged children and parents
Keywords: Předškolní děti; výchova; rodina; společný čas; Preschool aged children; education; family; shared time