Aerobní pohybová zátěž jako prostředek prevence zdraví a optimalizace zdravého životního stylu u studentů JU. - Štorková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2011)
Úkolem této bakalářské práce je ověření vlivu aerobních cvičení, konkrétně aerobiku a spinningu na zdraví a zdravý životní styl studentů JU. Teoretická část, sestavená na základě obsahové analýzy odborné literatury, mi posloužila pro vypracování analytické (praktické) části. Měřena byla hodnota srdeční frekvence v průběhu hodin aerobiku a spinningu na vzorku 124 cvičenců. Dosažené hodnoty jsou měřitelným faktorem pro porovnání aerobní zátěže v průběhu cvičení a pro posouzení jejich vlivu na zdraví a kondici jedince. Ukázalo se, že aerobik i spinning jsou vhodné aktivity pro podporu zdravého životního stylu i pro redukcí nadměrné hmotnosti, protože většina cvičenců se v průběhu měření pohybovala v aerobní zóně.
Aerobic exercise as a means of health protection and healthy lifestyle of JU students.
Keywords: spinning; aerobik; zátěž; tepová frekvence; životní styl; zdraví; spinning; aerobics; burden; heartbeat frequence; lifestyle; health