Daňové zatížení pořízení majetku finančním leasingem - Hommer, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce charakterizuje leasing, zejména finanční leasing, popisuje účetní a daňovou problematiku a také právní úpravu. V praktické části je řešen konkrétní příklad postoupení leasingové smlouvy na osobní automobil, dále pak variantní posouzení výhodnosti finanční leasingu a úvěru při úvaze o pořízení nového předmětu investice.
Tax Incidence of An Estates Purchased by Financial Leasing
Keywords: Finanční leasing; účetní a daňové aspekty leasingu; postoupení leasingu; úvěrové financování; hlediska a metody porovnání leasingu a úvěru; Financial leasing; tax and accounting aspects; assignment of the lease agreement; loan financing; terms and methods of comparison