Hodnocení efektivity vybrané investice - Medková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice investičního rozhodování, která je pro každý podnik stěžejní. Cílem práce byla analýza výnosnosti a možných rizik pivovaru Alfa. Za tímto účelem byl sestaven finanční plán, ve kterém jsou aplikovány původní představy podniku na realitu roku 2010. Výsledky však ukázaly nereálnost tohoto plánu. Z tohoto důvodu byl vytvořen alternativní finanční plán, ve kterém byla modifikována oblast tržeb, čistého pracovního kapitálu a osobních nákladů. Vyhodnocení finančního plánu bylo provedeno na základě vybraných ukazatelů finanční analýzy. Závěr práce je pak věnován zhodnocení celkové efektivnosti investice a její rizikovosti pomocí analýzy citlivosti a analýzy bodu zvratu.
The effectiveness evaluation of chosen investment
Keywords: investiční rozhodování; hodnocení efektivnosti investice; analýza citlivosti; analýza bodu zvratu; investment decision making; effectiveness evaluation of investment; sensitivity analysis; break even analysis