Podmalba na skle v tradici šumavského lidového umění - Vostradovská, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce "Podmalba na skle v tradici šumavského lidového umění" je ve formě teoreticko-praktické. Teoretická část se zabývá lidovou výtvarnou kulturou, úzce spjatou s územím Šumavy. Kvalifikační práce poskytuje vhled do Šumavské historie, zejména pak do historie obce Kvilda a také se věnuje historii sklářství na Šumavě s akcentem na místní tradici podmaleb na sklo. Praktická část následně vychází z poznatků teoretické části, přičemž výsledkem jsou závěrečné malířské práce, inspirované místní lidovou tradicí podmaleb na sklo.
Reverse glass painting in the tradition of Šumava range folk art
Keywords: Podmalba na skle; lidové umění; Šumava; Kvilda; Raimundsreut; Underpainting on glass; folk art; Šumava; Kvilda; Raimundsreut