Archeobotanika barokní zahrady zámku Lemberk - Podroužek, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Byly odebrány vzorky z prostoru barokní zahrady v blízkosti zámku Lemberk v severních Čechách. Ze vzorků byly separovány a determinovány rostlinné makrozbytky. Výsledky byly zhodnoceny a porovnány s další environmentální analýzou.
Archaeobotany of the baroque garden of the castle Lemberk
Keywords: archeobotanika; makrozbytky; barokní zahrada; historická zahrada; environmentální analýza; tabák virginský (Nicotiana tabacum); petúnie (Petunia sp.); archaeobotany; macroremains; baroque garden; historical garden; environmental analysis; cultivated tobacco (Nicotiana tabacum); petunia (Petunia sp.)