PROJEKTY ADOPCE NA DÁLKU V ČESKÉ REPUBLICE - Boušková, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Adopce na dálku se dostala do povědomí veřejnosti zejména v posledních letech. Postupně od roku 1991 i v České Republice vznikají nové projekty umožňující adopci dětí na dálku v nejchudších oblastech světa - Africe, Asii a Jižní Americe. Tyto projekty dávají adoptovaným dětem možnost navštěvovat plnohodnotně místní školy a tak zvyšovat vzdělanost jejich i celého národa. Zájem veřejnosti stále stoupá v důsledku působení médií a tím vzrůstající informovanosti, proto se také stále zvyšuje počet dětí adoptovaných na dálku.
PROJECTS ADOPTION AT A DISTANCE IN THE CZECH REPUBLIC
Keywords: dítě; projekt; adopce na dálku; child; project; adoption at distance