Sociální družstvo jako elementární forma svépomocného samosprávného podnikání se sociálním a environmentálním zaměřením - Dlabolová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo analyzovat podmínky, možnosti a zkušenosti vzniku a rozvoje sociálních družstev jako jednoho z typů sociálního podniku v podmínkách České republiky s přihlédnutím k historickým a zahraničním poznatkům a zkušenostem. V práci jsou srovnávána dvě sociální družstva Aksta a Znovoz. Poznatky o problémech spojených se začátky sociálního družstva a těžkostech dalšího vývoje.
Social Cooperative as an Elementary Form of Self Labour-Managed Entrepreneurship with Social and Environmental Orientation