Tradice výroby fujar a lidových dechových nástrojů v rodu Kružliakových - Kružliaková, Anežka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zaměřuje na čtyři generace rodiny Kružliakových z Podpoľania, kteří se zabývali výrobou lidových dechových nástrojů. Ve své práci se v jednotlivých kapitolách věnuji obecným znakům dechových nástrojů, jejich charakteristikám a výrobou a dále životopisy čtyř generací Kružliakových. Svou práci jsem obohatila o kapitolu o výrobě fujary, která je sepsána z informací získaných od mého strýce. Zmiňuji také další slovenské fujaristy. V příloze například naleznete fotografie nástrojů a výrobců z rodu Kružliakových
Tradition of fujara´s manufacture and folk aerophones in Kruzliak´s family
Keywords: fujara; aerofony; lidová hudba; Kružliakovi; fujara; aerophones; folk music; Kružliakovi