Postavení adjektiva ve jmenném syntagmatu v současné francouzštině - Jirmásková, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem této bakalářské práce je postavení adjektiva ve jmenném syntagmatu v současné francouzštině. Práce je rozdělena na dvě části. První, teoretická část je zaměřena na popis adjektiv a jmenné skupiny a dále na faktory a možnosti postavení adjektiv ve jmenném syntagmatu. Druhá část, praktická je věnována korpusové analýze a má za cíl obhájit teoretické poznatky.
The Position of Adjective within the Nominal Phrase in the present-day French
Keywords: adjektivum; jmenné syntagma; postavení; korpusové nástroje; adjective; nominal phrase; position; corpus analysis