Srovnání úvěrů na bydlení u stavebních spořitelen a hypotečních bank v ČR - Hanžlíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce je, porovnat poskytování úvěrů na bydlení od stavebních spořitelen a hypotečních bank v České republice a zpracovat konkrétní případy pro domácnosti. Cíl práce byl řešen sběrem dat, analýzou a také kalkulacemi. Z těchto nasbíraných informací a propočtů byly pak vyvozeny závěry. Provedenou analýzou byly zjištěny nejlepší možnosti úvěrů na bydlení pro všechny modelové příklady. Bylo zjištěno, že nabídka hypotečních úvěrů na bydlení od hypotečních bank vychází pro všechny modelové příklady výhodněji, než úvěr ze stavebního spoření od stavebních spořitelen. Je vhodné tuto práci brát jako doporučení pro lidi, kteří právě přemýšlí o zařizování vlastního bydlení.
The comparison of housing credits from building societies and mortgage banks in the Czech Republic
Keywords: Hypoteční banka; stavební spořitelna; úvěr na bydlení; Mortgage bank; building society; loan on housing