Osevní postupy v ekologickém zemědělství a jejich uplatnění v protierozní ochraně - Šlapáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je posoudit možnost uplatnění protierozních osevních postupů v systému trvale udržitelného zemědělství a posoudit vhodnost prvků protierozní ochrany pro ekologicky šetrné hospodaření na orné půdě. Erozní jevy budou vyhodnoceny ve vybra-né lokalitě Malče Budského potoka. Lokalita se nachází na katastrálních územích Besednice, Soběnov a Malče.
Crop rotations in organic farming and their use in erosion control
Keywords: Osevní postupy; eroze; ekologické zemědělství; Crop rotation; erosion; organic farming