Racionální výživa u generace 50 plus - Kočová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Jak již ze samotného názvu vyplývá, tato diplomová práce se zabývá problematikou výživy u lidí patřících do generace 50 plus. Práce je zaměřena na stravovací návyky a na dodržování pitného režimu u lidí ve věkovém rozmezí 50 - 65 let. Výzkum je zaměřen na ochotu a vůli generace 50 plus k přizpůsobení se dietním opatřením. Také se dotýká otázky zdravotní výchovy a postoje k racionální výživě u této generace. Dané problematice bychom měli věnovat více pozornosti, neboť výživa se velkou měrou podílí na stárnutí organizmu a tudíž také na kvalitě stáří. Cílem práce bylo zmapování postojů generace 50 plus k stravování dle zásad racionální výživy.
Rational Nutrition in Generation 50 plus
Keywords: výživa; BMI; dieta; pitný režim; stravovací návyky; vitamíny; racionální výživa; zdraví; nutrition; BMI; diet; drinkable regime; eating habits; vitamin; rational nutrition; health