Školní přírodovědné exkurze v Českém středohoří - Kaňáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce se zabývá základní charakteristikou chráněné krajinné oblasti České středohoří a předkládá návrhy exkurzí na 3 významné lokality Středohoří (Bílé stráně, Naučná stezka Lovoš a Radobýl). Navrhované exkurze jsou určené pro studenty středních škol a popisují jak trasu, tak i činnosti, které je možné během exkurze vykonávat. Jedná se o dvě komplexní přírodovědné exkurze a jednu botanickou. Součástí této práce je přehled vyučovacích metod a didaktických zásad využitelných pro exkurze.
School biological excursions in the area of České středohoří
Keywords: exkurze; České středohoří; přírodovědná; botanická; excursion; České středohoří; biological; botanical