Španělská slovní zásoba v oblasti sociálních sítí - Voničková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá slovní zásobou v oblasti sociálních sítí a projevem španělsky mluvících uživatelů. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy, přičemž největší pozornost je zaměřena na procesy obohacování slovní zásoby. Druhá část bakalářské práce je praktická, věnuje se rozboru španělského názvosloví sociální sítě Facebook. Dále analyzuje španělský vzorek komunikací sesbíraný na výše zmíněné sociální síti a poskytuje bližší pohled na několik užitých neologismů.
Spanish Vocabulary of Social Webs
Keywords: Neologie; Procesy obohacování slovní zásoby; Sociální síť; Facebook.; Neology; Processes of vocabulary enrichment; Social network; Facebook.