Přínosy a rizika digitálních technologií v sociální práci se seniory - Matoušová, Jana (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce zpracovaná interdisciplinárním přístupem společenských věd jako je teorie sociální politiky, sociální práce, sociologie, psychologie, gerontologie se zabývá aktuální aplikací technologií 4.0 (jako je digitalizace) na analýzu životních postojů seniorů a sociální práce s touto zájmovou skupinou obyvatelstva. Práce sleduje problematiku adaptace na změny s nastupující érou 4.0 a to nejen skupiny seniorské populace, ale i pracovníků v oblasti gerontologie (sociálních pracovníků, pracovníků v sociálních službách, gerontopedagogiků, pedagogů apod. Rovněž se zaměřuje na vyhledávání optimálních možností efektivního využití digitalizace pro život seniorů s cílem růstu kvality jejich života.
The Benefits and Risks of Digital Technology in Social Work with the Seniors
Keywords: Klíčová slova: senior; stáří; sociální práce; průmysl 4.0; technologie 4.0; digitalizace; Key Words: a senior; age; social work; industry 4.0; technology 4.0; digitalization