Klavír, jako doprovodný nástroj v mateřské škole. - Šeri, Martina (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem mé bakalářské práce je využití klavíru v doprovodné hře v mateřské škole. Teoretická část se věnuje vývoji dítěte předškolního věku, hudebnímu rozvoji a vlivu hudby na dítě. Dále pak hudebním činnostem, které se realizují v mateřské škole z hlediska hudební výchovy ve vzdělávací oblasti RVP PV. Praktická část se zaměřuje na to, v jakých oblastech hudebních činností učitelé realizují hru na klavír, jaké aktivity na klavír využívají a jak často s dětmi hrají na klavír při hudebních činnostech. Uskutečněný výzkum je smíšený, byly v něm použity metody pozorování při hudebních činnostech a rozhovory s učitelkami.
The piano as an accompanying musical instrument in the kindergarten.
Keywords: klavír; hudební činnosti; mateřská škola; hudební nástroj; piano; musical activities; kindergarten; musical instrument