Krmná aditiva ve výživě prasat - Kozinová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2021)
Výživa je jedním z nejdůležitějších aspektů chovu prasat. Každá kategorie prasat se krmí speciální krmnou směsí pro danou skupinu zvířat. Od roku 2006 je zakázáno používání antibiotik pro podporu růstu prasat. Tento zákaz vedl ke studii jiných alternativ. Velmi oblíbenými alternativy se stávají probiotika, prebiotika a fytobiotika, která mají pozitivní vliv na zažívací ústrojí všech kategorií prasat.
Feed additives in pig nutrition
Keywords: výživa; kategorie prasat; aditiva; probiotika; prebiotika; synbiotika; fytobiotika; nutrition; category od pigs; additives; probiotics; prebiotics; synbiotics; pfytobiotics