Možnosti využívání dotací v oblasti Borkovických blat - Holoubková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato diplomová práce pojednává o lokalitě Borkovických blat. Je složena ze dvou základních částí a to z části teoretické a praktické. V teoretické části jsou uvedeny teoretické poznatky týkající se hlavně regionu, obcí a dotací. Praktická část se snaží přiblížit zvolenou lokalitu, její specifika a turistické zajímavosti. Dále jsou pomocí SWOT analýzy určeny možnosti rozvoje regionu. Jednou z podpor tohoto regionu bylo vytvoření Sdružení právnických osob Blatské obce, které je zde popsáno. V závěru této práce je vypracován projekt podání žádosti sdružení o dotaci z Jihočeského kraje.
Possibilities of taking advantage of grants in the area of Borkovická blata
Keywords: Blatské obce; Borkovická blata; dotace; Klečaty; Komárov; Mažice; naučná stezka; obec; region; sdružení právnických osob; selské baroko; Svinky; Vlastiboř; Zálší; Záluží; Blata communities; Borkovice marshes; subventions; Klečaty; Komárov; Mažice; educati-onal nature trail; community; region; Legal Association; Peasant Baroque; Svinky; Vlasti-boř; Zálší; Záluží