Změny ve venkovské oblasti způsobené procesem suburbanizace - Havlík, Václav (Jihočeská univerzita, 2016)
Venkov doznal významných změn vlivem procesu, který můžeme v české krajině sledovat od začátku 90. let 20. století. Pod vlivem suburbanizace dochází k transformaci venkovské krajiny na krajinu sídelní s ekonomickými, ekologickými i sociálními dopady. Kromě migrace obyvatelstva se suburbanizace projevuje také přesunem určitých funkcí, dříve typických pro střed města do zázemí či na jeho okraj. Změny, ke kterým dochází, demonstruje diplomová práce na vybraných lokalitách, kterými jsou sídla Litvínovice a Lišov.
Changes in rural area caused by the process of suburbanization
Keywords: Suburbanizace; venkov; land use; migrace; Litvínovice; Lišov; Suburbanization; rural area; land use; migration; Litvínovice; Lišov