Předpoklady komercializace železné opony aktivitami cestovního ruchu - Išová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá zhodnocením možností komercializace železné opony aktivitami cestovního ruchu. Cílem je posouzení předpokladů a zhodnocení potenciálu železné opony aktivitami cestovního ruchu a k jiným aktivitám Heritage Tourism a Dark Tourism a zjištění potenciální ochoty k účasti obyvatel České republiky na těchto aktivitách.
Preconditions of commercial use in tourism of the iron curtain
Keywords: Dark Tourism; Heritage Tourism; cestovní ruch; motivy; postoje; železná opona; studená válka; Dark Tourism; Heritage Tourism; tourism; motives; attitudes; iron curtain; cold war