Projektový management ve vybrané organizaci - Skopec, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá projektovým řízením. Nejdříve jsou definovány základní pojmy: projekt a projektové řízení, je vysvětleno, proč je projektový management aktuální a důležité téma. Dále jsou představeny jednotlivé procesy řízení projektu, ty jsou následně i detailněji popsány. Nakonec jsou představeny různé organizační struktury, které se v projektovém řízení používají. Analyzovaný projekt je organizován v rámci mezinárodní neziskové organizace AIESEC. Jádrem organizace je rozvoj leadershipu a multikulturní stáže. Vybraným projektem je projekt EDISON, který probíhá na základních a středních školách, jeho hlavním cílem je multikulturní vzdělávání. V prvním kroku je vyhodnocen současný stav a postupy, a následně jsou navrženy změny. Vyhodnocení ukázalo, že hlavní nedostatky leží v předrealizační komunikaci s hlavními partnery, nedostatečné připravenosti účastníků projektu, nedostatečné zabezpečí projektu z pohledu lidských zdrojů, absenci procesů vedoucích k rozvoji účastníků projektu, nedostatečné měření míry naplnění cílů projektu. Pro vyřešení výše zmíněných problémů jsou navržena následující řešení. Nový systém měření úspěchu projektu, nová metoda rozvoje leadershipu u účastníků projektu, prodejní strategie, osnovy komunikace s klíčovými zájmovými skupinami, vzdělávání projektových manažerů, prodloužení přípravy účastníků projektu, nový informační systém a databáze škol.
Project Management in the Chosen Organization
Keywords: Projekt; projektové řízení; leadership; cíle; rozpočet; Project; project management; leadership; goals; budget