Zavádění systému jakosti pro kolejová vozidla - systém jakosti IRIS:2006 - Zajíčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na vymezení pojmu kvalita, zabývá se managementem jakosti, jeho principy a koncepcemi. Dále vymezuje pojmy procesní přístup a dokumentace v rámci managementu jakosti. V praktické části je představen koncern Vishay, přesněji jeho závody v Blatné, systém managementu jakosti ve společnosti a je zde zhodnoceno dotazníkové šetření ohledně informovanosti zaměstnanců firmy o systému managementu kvality ve společnosti.
Setting up of the Quality Standard for the Railway Industry - IRIS:2006
Keywords: Kvalita; systém managementu kvality; principy managementu jakosti; ISO 9000+; IRIS; procesní přístup; informovanost zaměstnanců.; Quality; Quality Management System; quality management principles; ISO 9000+; IRIS; procedural approach; awareness of employees