Image školy - možné kritérium výběru školy - Véle, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou image školy jako možným kritériem výběru střední školy. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy z oblasti managementu, marketingu, marketingu neziskových organizací, marketingu služeb, marketingu ve vzdělávacích institucích a obsahuje mnoho dalších souvisejících pojmů. Dále je zde charakterizováno prostředí školy a jeho rozdělení na jednotlivé části, jsou zde vymezené pojmy jako klima školy, kultura školy. V neposlední řadě je zde charakterizován pojem image, jeho druhy a vymezen pojem image školy, jeho komponenty, jakým způsobem se analyzuje a metody jeho měření. Cílem praktické části je zjištění jednotlivých kritérií formou dotazníku, která jsou součástí image konkrétní střední školy a podle kterých si právě tuto školu studenti vybrali.
Image of the secondary school - the possible criterion of the school selection