Psychologické aspekty v práci pomocného bezpečnostního pracovníka - Vaníčková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce Psychologické aspekty v práci pomocného bezpečnostního pracovníka vymezí obecnou charakteristiku soukromých bezpečnostních služeb, podmínky provozování a současnou legislativní úpravu těchto služeb. Dále čtenáře provede požadavky na odbornou způsobilost osob, které tyto činnosti vykonávají v praxi, systémem vzdělávání, dílčích kvalifikací v oboru strážný a detektiv koncipient, vysvětlí problematiku kvalifikačních a hodnotících standardů v oboru a podrobně se zaměří na psychologické aspekty v práci bezpečnostních pracovníků. V práci je využito informací nastudovaných v odborné literatuře dále zjištěných metodou pozorování a doplněných o výsledky provedeného řízeného rozhovoru s pracovníky bezpečnostních agentur. Cílem mé práce je tyto informace analyzovat a formou syntézy převést do podoby konkrétních doporučení ke zlepšení stávajícího stavu. Závěr bakalářské práce tvoří strukturovaný výstup, kde budou aplikovány nastudované psychologické aspekty ve vztahu k právní problematice.
Psychological aspects in the work of the auxiliary Security officer