Převoz nebezpečných nákladů v EU - Machovský, Martin (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem mé práce je analýza přepravy nebezpečných nákladů v Evropské unii. V rámci daného tématu jsem se věnoval důkladné deskripci zkoumané problematiky se zaměřením na zachycení činností, které jsou nutné pro řádné a bezpečné přepravení nebezpečných surovin k zákazníkovi. Tyto činnosti jsou součástí obrovského komplexu různorodých procesů, které jsou nutné k zajištění přepravy těchto nákladů.
Transport of dangerous goods in the EU
Keywords: Silniční nákladní doprava; ADR; přeprava nebezpečných nákladů.; Road transportation; ADR; Carriage of dangerous goods.