Přístup učitelů k tvorbě výukové prezentace - Vajnerová, Jitka Františka (Jihočeská univerzita, 2019)
Prezentační software je v současné době využíván nejen v obchodním světě, ale i ve vzdělávacím prostředí. Teoretická část této bakalářské práce se zabývá analýzou digitálních učebních materiálů zpracovaných učiteli a dostupných z internetu. Předmětem analýzy bude způsob, jak učitelé zpracovávají informace do podoby prezentace a jaké konkrétní prostředky k tomu využívají. Praktická část této práce bude realizována zejména dotazníkovým šetřením a interview pro případné doplnění. Účelem dotazníkového šetření bude zjistit, jaké prezentační programy učitelé konkrétně používají, jaké informace vkládají do výukových materiálů a jaké strategie volí pro jejich zpracování.
Teachers approach to creating educational presentations
Keywords: Výuková prezentace; digitální učební materiály; dotazník; prezentační software; Educational presentation; digital educational materials; questionnaire; presentation software