Analýza realizovaných společných zařízení v pozemkových úpravách ve vybraných k.ú. okresu Tábor - Sekalová, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce bylo analyzovat realizovaná společná zařízení v pozemkových úpravách ve vybraných k.ú. okresu Tábor. Pro tento účel byla zvolena tři vhodná katastrální území, ve kterých proběhly v současnosti již ukončené KPÚ. Jedná se o katastrální území Sudoměřice u Tábora, katastrální území Prudice a katastrální území Libějice. Stanoveného cíle bylo dosaženo pomocí detailního rozboru navržených opatření v PSZ a jeho komparace se stavem realizačním. Posouzeny byly jednotlivé složky PSZ, jejich skutečný stav z hlediska navržené rekonstrukce či nové výstavby a opomíjené nedostatky. Výsledky byly zpracovány do ucelených tabulek a grafů, informujících o stavu navržených a skutečně realizovaných prvků, a dle kterých bylo zjištěno, že míra realizace nedosahuje žádoucích výsledků. V závěru práce bylo provedeno vyhodnocení získaných výsledků a vypracování souboru návrhů a opatření, která povedou k dosažení příznivého stavu území.
The realization of common facilities in landscape planning in selected areas of Tábor district
Keywords: pozemkové úpravy; plán společných zařízení; polní cesty; eroze; protierozní opatření; vodohospodářská opatření; územní systém ekologické stability; landscape planning; common facilities; roads; erosion; erosion protection; water management protection; system of ecological stability