Jazykové dovednosti dětí s výchovnými problémy - Říhová, Klára (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce si klade za cíl vymezit obecné otázky lingvistiky. Práce se bude zabývat jazykovými dovednostmi žáků na 2. stupni základních škol. Je rozdělena do dvou částí. První z nich je ryze teoretická. V té se bude vycházet ze studia odborné literatury vztahující se k danému tématu. Část praktická se zaměří na kazuistiky jednotlivých dětí s výchovnými problémy a na jejich vztah k českému jazyku ve Středisku výchovné péče v Českých Budějovicích.
Lingual Skills of Children with Behavioural Problems
Keywords: Jazykové dovednosti; český jazyk; specifické poruchy učení; výchovné problémy; Rámcový vzdělávací program; rodina; lingual skills; Czech language; specific learning disabilities; behavioral problems; framework educational programme for basic education; family