Cestovní ruch Šumavy v kontextu udržitelnosti - Kršová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce zkoumá historii Šumavy v porovnání s aktuálním cestovním ruchem v dané oblasti. Seznámení s přírodními a historickými atraktivitami cestovního ruchu na Šumavě a následné zjišťování kvality životního prostředí s ohledem na nejvíce turisticky navštěvovaná místa. Hlavní metodika potřebná k dosažení cíle je získání dat pomocí dotazníků a následné statistické vyhodnocení. Dotazníky jsem osobně sbírala na 6 vybraných turisticky nejvíce vytížených místech. Dále jsem zhodnotila závislosti identifikačních otázek ve vztahu zkoumané problematiky. Závěrem práce je návrh na rozvoj turismu v méně zatížené oblasti na Šumavě.
Šumava tourism in the context of sustainability
Keywords: cestovní ruch Šumavy; kontext udržitelnosti; životní prostředí; pilíře udržitelnosti; rozvoj Šumavy; Šumava tourism; context of sustainability; environment; sustainability pillars; development of Šumava